Cresterea copiilor, cea dintâi misiune a pårintilor credinciosi.

17 02 2010

    Când Dumnezeu binecuvinteazå o familie crestinå cu copii, o face spre binele tuturor celor ce alcåtuiesc familia crestinå.  Famiia crestinå reprezintå mediul binecuvântat, rânduit de Dumnezeu pentru cresterea copilor, dar odatå cu copiii, cresc si pårintii: ei cresc în dragoste, în grija maternå si paternå, în râspunderile materiale, în îndrumarea practicå a copiilor câtre Dumnezeu prin cunoasterea Domnului Isus Hristos în vederea mântuirii oferitå de Dumnezeu påcåtosilor.

     Dorim s-o spunem de la început: Credinta în Domnul Isus ne se mosteneste.  Niciun copi;as nåscut într-o famile crestinå nu se naste credincios.  El mosteneste påcatul ales de primii oameni si mosteneste odatå cu påcatul o fire påcåtoaså, gemeratoare de påcate.  Totusi, copiii din familiile crestine se nasc într-o atmosferå binecuvântatå, pentru cå o caså crestinå este un cort sfânt, iar copiii credinciosilor sunt “pusi de-o parte pentru Dumnezeu, sau -asa cum pe scrie Ap. Pavel Corintenilor, ei sunt sfinti (1 Cor. 7:14).  Ce råspundere pentru tatål credincios, pentru mama credinciaså så arate copiilor pe care îi cresc blândetea, iubirea, dependenta de Tatâl a Domnului.  Când casa crestinå este locul în care se înaltå imnuri de glorificaew cåtre Dumnezeu, când în fiecare dimineatå pårintii citesc Biblia. copiii încep så memeorizeze texte sfinte si pot spune potrivit cu Psalmul 119:11 ei pot pune ìn practicâ pretiosul adevår: “Strâng Cuvântul Tåu în inima mea, ca sâ nu pâcâtuiesc împotriva Ta.”

     Dr. S. Lewis Johnson, Vestitor al Cuvântului în Adunarea Credinciosilor din Dallas (SUA) au auzit intr-una dein predicile dr. Barnhaouse îndemnul: “Obisnuiti pe copiii vostri din cea mai fragedå copilårie cu cuvintele lui Dumneze!”  Dorind så aplice acest îndemn, tatål, când a avut primul copil, un båietel. a conveni cu sotia ca imediat dupå baia de searå sâ-i de copilul ìn brate. Tatål legåna usor copilul si spunea: “Oricine rosteste Numele Domnului va fi mântuit!” Când copi;asul a început sâ meargå de-a busile prin caså, pårintii l-au auzit pebåiat mergând de la un loc la altul si spunând: “Oricine rosteste Numele Domnului va fi mântuit!”  Viata nouå, regenerarea vine în viat copilului prin Cuvântul lui Dumnezeu, aplicat la inima omului prin Duhul Sfânt, avre Il mårturiseste pe Domnul Isus ca Mântuitor.

      Lidia, o fetitå dintr-o famile crestinå cu muli copii, la cinci ani stia så scrie si så citascå.  Primise de la pårinti un Nou Testament,  pe care scrisese: “Acest Testament apartine Lidiei, elevå în scoala Domnului Isus.”  In adunare crestinå unde mergea împreunå cu pårintii, era o credinciaså, Rådita, care nu stia carte.  Lidia s-a oferit s- ajute så învete så scrie si så citeascå si strâdania ei a avut rezulate bune.  Nu dupå mult timp. Dumnezeu a gåsit s-o ia acaså, în cer.  Parintii si fratii ei si credinciosii din adunare au avut mângâierea cå despårtirea de Lidia era vremelnicå.  Crestinii care Il au pe Domnul Isus ca pe Mântuitorul lor personal stiu unde merg când ìsi încheie zilele pe pâmân: ei merg la Domnul Isus, “în cerul frumos, de nespus”.

Serban Constantinescu

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: