Casa Crestinå un Cort Sfânt

10 02 2010

Un vestitor al Cuvântului lui Dumnezeu, vorbind despre casa în care locuiesc un sot si o sotie care Il au pe Domnul Isus Hristos ca Mântuitor personal si unde îsi cresc copiii spre slava lui Dumnezeu, fåcea o comparatie impresionantå: “casa crestinå este un colt de cer pe påmânt.”  Cu alte cuvinte, casa pe care o locueste o familie de credinciosi este o teritoriu al glorificårii lui Dumnezeu.  Ca oameni credinciosi pe påmânt, tråim în lume, dar nu suntem din ea: este o mare deosebire între o caså crestinâ si o caså din lume. O caså din lume este o caså stråinå de Dumnezeu si depårtatå de El. In casa crestinâ, Cel mai iubit, Cel mai pretios este Dumnezeu, este Hristosul Lui, asa cum  exprima cu cåldurå poetul cresti:n

O, scump cåmin, în care toti pe Tine

Te preamåresc mereu, Isus Hristos,

Si unde din multimea care vine,

Tu esti Cel mai iubit si mai frumos!

   Casa crestinå este o caså curatå si ordonatå sub aspect fizic, moral si spiritual.  Ea se caracterizeazå prin extra-teritorialiate în raport cu casele inundate de duhul lumii.  Cântarea armonioaså. caldå a slåvirii Domnului Isus are un ecou binecuvântat la cei ce tråiesc în casa crestina.

Cea mai frumoaså muzicå,

Cel mai plåcut si vesel cånt

Cântecul celor alesi

E Isus, Isus!

Sotul îsi iubeste sotia cum a iubit Hristos Adunare, sotia este supuså sotului asa cum adunare idealâ îi este supuså lui Hristos. Intre soti este o atmosferå de pace. Copiii cresc învåtând blândetea si smerenia Mântuitorului.  Un credincios care a fost odinioarå copilas dar acum este tatâ, bunic si strâbunic spunea: “cea mai timpurie amintire din viata mea o am în jurul vârstei de cinci ani: eram bolnåvior si tåticu m-a luat în brate si a început så-mi cânte despre Domnul Isus:

Cum acelor care-s bolnavi

Le-a cenit în ajutor.

Iar acelor care sufår

Le- a fost frate iubitor.

Da! Casa crestinå este un colt de cer, ea este un cort sfânt.  Cine domneste-acolo?  Dumnezeu, prin Domnul Isus Hristos  Cine este glorificat acolo? Dumnezeu prin Domnul Isus Hrisos.  Cine se bucurå acolo de frumusetea vietii crestine? Sotul. sotia. copiii.  

Serban Constantinescu

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: