Frumusetea Mântuitorului (1)

22 02 2009

Psalmul 27:4 sunå astfel: Un lucru cer de la Domnul si-l doresc fierbinte: as vrea så locuiesc toatå viata mea în casa Domnului, ca så privesc frumusetea Domnului si så må minunez de Templul Lui,

     Una din lucrårile esentiale pe care o face Duhul Sfânt în cei credinciosi este aceea de a pune înaintea ochilor nostri duhovnicest gloriile Dumnezeului nostru, al Mântuitorului nostru.  Domnul Isus spune despre Duhul Sfânt: “El må va proslâvi, pentru cå va laua din ce este al Meu si vå va descoperi.”  Duhul Sfânt împlineste cu credinciosie aceastå însårcinare si desfåsoarå în multe chipuri perfectiunile Domnului Isus Christos, perfectiuni care, în Vechiul Testament erau ascunse în ante-tipuri. împrejuråri, atitudini, relatii, ritualuri, îmbrâcâmintea preoteascå, în pietrele pretioase, parfumuri si, în deosebi, în jertfe. Ce însemnat lucru pentru noi, credinciosii sâ ascultâm glasul Duhului Sfânt, care ne vorbeste atât de strålucit despre Domnul Isus Christos, despre frumusetea Lui!  Si ce sfântå, ce învioråtoare preocupare, så se ocupe un credincios cu frumusetea Mântuitorului, acum când råul si urîtul moral si spiritual sunt atåt de råspândite în jurul nostru.  Când credinciosul este condus de Duhul Sfânt så contempleze frumusetrea Domnului Isus Christos, El are inima acordatå pentru lauda vie a Tatålui si a Fiului. La Ecclesiastul 1:8 se spune: “Ochiul nu se mai saturå privind si urechea nu se mai saturå auzind.”  Credinciosii nu se saturå niciodatå så-L privescå cu ochiul duhovnicesc pe Domnul Isus Christos, så-I contempleze desåvårsirile. Urechea spiritualå doreste mereu så audå despre El

 

e


Actions

Information

2 responses

22 02 2009
John

Psalms 45:2 Tu esti cel mai frumos dintre oameni, harul este turnat pe buzele tale: de aceea te-a binecuvântat Dumnezeu pe vecie.

Psalmistul il vede pe Mintuitorul printre oamenii.Insus Domnul Christos se numea El insusi Fiul omului.Intr-o imprejurare El spune aceste cuvinte despre El; Caci Fiul omului a venit sa caute si s a mintuiasca ce era pierdut.
Asa il vedea Psalmistul si asa trebuie sa-L vada si cei credinciosi. Lumea care ne inconjoara cei mai multi nu-L cunosc.Ei au alte lucruri care li-se par frumoase. Dece asa?nu au ochii duhovnicesti pe care ii au cei credinciosi.El era in lume dar lumea nu la cunoscut .
Dece nu l-au cunoscut? Pentruca dumnezeul veacului acestuia le-a orbit ochii.Ce indurare mare din partea lui Dumnezeu ca ne-a uns ochii si acum vedem, il cunoastem pe fiul Sau si putem spune si noi ca Psalmistul;Tu esti cel mai frumos dintre oamenii.
John Balarie

23 02 2009

Leave a comment